lär dig mer om

investera i spaniens områden

Östra Costa del Sol
Costa Tropical

lär dig mer om

investera i spaniens områden

Östra Costa del Sol

Malaga utgör en tydlig avskiljare. Solkusten öster om Malaga har helt enkelt en annan karaktär än söder om storstaden. Här är istället småskaligt och lågmält och inte lika utbyggd turism. Rincon de la Victoria, en mil öster om Malaga kallas ibland för "Den sovande staden". Här är lugnt och behagligt och ett besök i centrum är lika trevligt som en promenad längs strandstråket till La Cala. Kanske är det Rincon de la Victoria som satt prägel på hela kusten ända fram till Nerja? De försiktigt exploaterade och mysiga småstäderna Torre del Mar och Torrox utgör inget undantag

De präglas av en behaglig atmosfär, nära till både hav och bad och till berg och vandring. Det är först när vi kommer till Nerja som pulsen ökar något - och det är kanske förståeligt. Nerja har de senaste åren ganska snabbt utvecklats till en fullskalig turistort - fortfarande med bibehållen integritet och en smakfull exploatering och arkitektur men det är verkligen liv och rörelse - året runt. Och inte sällan samlas man kring landmärket - Balcon de Europa. Nerja är idag den mest populära orten för såväl korttidssemester som investering med egen bostad längs hela den östra kustremsan. Bienvenido a Nerja!

Costa Tropical

Välkommen till kusten där de tropiska frukterna chirimoya, avocado och mango odlas och trivs så bra. Längs en 4 mil lång kuststräcka isolerar och skyddar Sierra Nevada och Almijarabergen kusten från både extrem värme under sommaren och från kalla dagar under vintern, ett unikt, subtropiskt mikroklimat. och med en sluttande topografi där bergen ofta sträcker sig ända ner till kustlinjen växer städerna där de helt enkelt passar in i harmoni med naturen och här skapas också en speciell arkitektur.

Vi har nu lämnat Costa del Sol och Malagaprovinsen då Costa Tropical tillhör Granadaprovinsen. Man märker det ganska snabbt på det rika kulturutbudet, den goda maten och varhelst man slår sig ner ingår en matig tapas till drycken. Från Costa Tropical är det ca 70 minuter till vacker skidåkning i Sierra Nevada och längs kusten kan man bada året runt eller dyka i de finaste vatten. Här har man ett behagligt liv med både lata dagar och med ett varierat utbud av aktiviteter. Vandring, marknader, flamenco, utflykter, eller äta tapas med vänner. Mycket att se och mycket att göra för den som vill vara aktiv. Costa Tropical - hit återkommer man gärna!

VALUTA

Euro (EUR)

HUVUDSTAD

MADRID

SPRÅK

SPANSKA

TIDSSKILLNAD

0/-1 timmar

DESTINATION

TORRE DEL MAR

VINTERKLIMAT
DAG 15° – NATT 7°
SOMMARKLIMAT
DAG 31° – NATT 20°
Invånare
ca 20 000

Upplev den äkta spanska atmosfären

TORRE DEL MAR

Torre del Mar – en del av Velez-Malagas kommun. Ända fram till 70-talet en stilla och lugn fiskeby. Idag 20 000 invånare på vintern och det femdubbla! under sommaren. Trots detta ännu främst en semesterort för spanjorer och inte so stor andel europeiska turister.

 

Här finns något för alla

ATT GÖRA I TORRE DEL MAR

Kontrasterna är stora och man kan både vandra runt i lugna och historiska kvarter om dagarna och i det livliga och nattaktiva barområdet El Copo om kvällarna.

UPPLEV TORRE DEL MAR

PASEON MARITIMO DE PONIENTE
Längs den underbara stranden och paseon Maritimo de Poniente tar man sig fram lika bra med strandtofflor, joggingskor eller med cykel. Vill man slå sig ner gör man det längs någon av de många restaurangerna och barerna eller i den grovkorniga sanden ovan vattnet.

ÄT I TORRE DEL MAR

NJUT I MYSIGA MILJÖER
Idag finns både arvet från fisket starkt närvarande men också en nyfiken introduktion till det internationella köket. Kontraster även här. Stolta, serverar restaurangerna gärna ett sött, lokalt tillverkat moscatelvin till.
Image
Image
DESTINATION

TORROX COSTA

VINTERKLIMAT
DAG 15° – NATT 6°
SOMMARKLIMAT
DAG 31° – NATT 21°
Invånare
ca 18 000

VACKRA VYER OCH MAGISKT KLIMAT

TORROX COSTA

Torrox är en mycket mysig stad som man hittar 40 km från Malaga och grannstaden till Nerja. Området sägs ha det bästa klimatet i Europa! Torrox Costa består av en 3 km lång kustremsa. Längs den största stranden, Playa Ferrara är det alltid trevligt att promenera utmed strandpromenaden Paseo Maritimo som är kantad av butiker och restauranger.

 

Anor från förr!

HÖR HIstoriens vingslag

Här kan man verkligen vandra i historien. Från arkeologiska fynd från romernas och morernas storhetstid till monument, kyrkor och andra 1600-tals byggnader till Romerska villan och den 39 meter höga fyren El Faro som idag är öppen för allmänheten.

UPPLEV TORROX COSTA

VYERNA I TORROX COSTA
Bara strax bakom Torrox finns många underbara och storslagna vandringsleder i naturen. Här får man det vackra landskapet som följeslagare eller så väljer man lite mer spänning genom att vandra längs Torrox floden.

ÄT I TORROX COSTA

NJUT I MYSIGA MILJÖER
I Torrox lagas karaktäristiska rätter från Axarquia regionen. Några specialiteter är Ajoblanco con Uvas (vitlökssoppa med druvor) och Cordero Asado al Horno (ungsrostat, marinerat lamm). Här finns handgjort vin från Muscadine vinrankor. Vinerna är söta, halvtorra och torra.
Image
Image
DESTINATION

NERJA

VINTERKLIMAT
DAG 16° – NATT 7°
SOMMARKLIMAT
DAG 31° – NATT 21°
Invånare
ca 22 000

PÄRLAN NERJA

SPANIENS VACKRASTE KUSTBY

På kustremsan Costa del Sol ligger den oförstörda pärlan Nerja! Här finner du allt från vackra vandringsleder i Almijarabergen till härliga vattensporter och dykning.

I maj 2016 vann staden en stor internationell omröstning och blev utnämnd till Spaniens vackraste kustby!

 

FÖR HELA FAMILJEN!

SOL & BAD

Kustlandskapet I Nerja bjuder på kontraster som skiljer sig markant strand till strand. Här hittar du att från de långa sträckorna av vita sandstränder, ex El Playazo, till de mer urbana stränderna, ex Playa Torrecilla och Playa Calahonda till de mer majestätiska stränderna i stil med Playa Burriana och Maro.

Här finns en strand för alla!

UPPLEV NERJA

Cueva de Nerja
När man besöker Nerja är det ett måste att ta en tur till Europas största grottsystem och Spaniens tredje mest besökta sevärdhet!

ÄT I NERJA

PRISVÄRT & HÄRLIGA MILJÖER
I Nerja hittar du över 300 restauranger! Här äter du i absoluta toppklass, och priserna är generellt sett lägre än i grannstäderna.
Image
Image
DESTINATION

HERRADURA

VINTERKLIMAT
DAG 12° – NATT 5°
SOMMARKLIMAT
DAG 30° – NATT 20°
Invånare
ca 4 000

NATURSKÖNA HERRADURA

magiska vyer och färskfångat

Kustorten lockar med sina många strandrestauranger, det livliga båtliver och vattensporter. För dig som föredrar lugnet erbjuder La Herradura dessutom natursköna badvikar och höjder med svårslagna vyer. Den lilla stadskärnan har närservice som lever upp under sommarhalvåret - då samsas lokalbefolkning och besökare om uteserveringarna vid havet där nyfångad fisk och skaldjur serveras.

 

FÖR HELA FAMILJEN!

DYK VID STRAND OCH KLIPPOR

La Herradura's kustvatten är skyddat naturområde vilket gör dykningen i området extra vacker! Här finns flertalet fullcertifierade dykcenter med uthyrning samt guidning om så önskas.

Ett riktigt paradis med äventyr som räcker i veckor!

UPPLEV HERRADURA

Skärmflyg över klippor och hav
La Herradura är ett paradis för skärmflygning! Här finns all form av flygning nära tillhands. Själva bukten i sig är faktiskt ett mycket populärt hangställe!

ÄT I HERRADURA

PRISVÄRT & HÄRLIGA MILJÖER
I Herradura finns ett generöst utbud av häriga restaranger med en fantastisk utsikt över kusten. Här hittar du såväl mer traditionella rätter som mer moderna kök.
DESTINATION

Almuñécar

VINTERKLIMAT
DAG 19° – NATT 12°
SOMMARKLIMAT
DAG 26° – NATT 19°
Invånare
ca 22 000

Subtropiska Almuñécar

Europas bästa vinterklimat

Almuñecar breder ut sig vid havet och dess strandpromenader ger möjlighet till kilometerlånga promenader till fots, per cykel eller andra rullande fordon. Här ligger tapasbarerna tätt och ett glas vin eller öl ackompanjeras alltid av ett härligt tilltugg. Välkomna till ännu en pärla längst kusten!

Här är genomsnittstemperaturen 17 grader under vintern.

 

FÖR HELA FAMILJEN!

att göra i Almuñécar

Musik, dans, konst och tillställningar – här är alltid någonting på gång.

UPPLEV Almuñécar

dofter från underbara odlingar
Välkommen till en liten oas av exotiska frukter och underbara stränder! Här odlas såväl mango som avocado - passa på att köp nysködat på en av alla marknader som du hittar uti varenda gathörn.

ÄT I Almuñécar

njut av tapas vart du än går
Unikt för Almuñécar är att här serveras alltid tapas till ditt glas med vin eller öl! Priserna för ett glas vin, inkluderat tapasen, ligger mellan 1,20 till 2,30 €. Här får du med andra ord en superhärlig lunch till ett lågt pris!
DESTINATION

Salobreña

VINTERKLIMAT
DAG 19° – NATT 12°
SOMMARKLIMAT
DAG 26° – NATT 19°
Invånare
ca 12 000

Oexploaterade Salobreña

orört och välkomnande

Salobreña har i många år varit en väl dold hemlighet och attraherat de resenärer som letat efter något riktigt genuint. Salobreña är fortfarande mycket spanskt och faktum är att det är en fördel att kunna tala lite spanska här.

 

Det går också utmärkt att bara…

ta det lugnt

Salobreñas vackra natur och landskap samt de underbara panoramautsikterna gör det till ett idealiskt ställe när du vill koppla av i solen.

Ett perfekt ställe att njuta av tillvaron, med andra ord.

UPPLEV Salobreña

dofter från underbara odlingar
Promenera runt den mysiga byn med sina smala stengator som leder fram till det vackra moriska slottet och njut av en härlig andalusisk charm.

ÄT I Salobreña

njut av tapas vart du än går
En matig och vacker tapas ingår alltid till drycken. Njut av fisk och skaldjur och inte minst av egenodlade tropiska frukter!
Din bostadsförmedling Öster om Malaga