Våra områden
Öster om Malaga

Våra områden sträcker sig främst från Torre del Mar i väster till Almuñécar i öster. Detta är enligt oss den mest fantastiska sträckan i södra Spanien, där kultur, känsla och värme lever kvar trots växande turism.

Här kan du läsa mer om de orter som finns längsvägen.

Östra Costa del Sol

Malaga utgör en tydlig avskiljare. Solkusten öster om Malaga har helt enkelt en annan karaktär än söder om storstaden. Här är istället småskaligt och lågmält och inte lika utbyggd turism. Rincon de la Victoria, en mil öster om Malaga kallas ibland för ”Den sovande staden”. Här är lugnt och behagligt och ett besök i centrum är lika trevligt som en promenad längs strandstråket till La Cala. Kanske är det Rincon de la Victoria som satt prägel på hela kusten ända fram till Nerja? De försiktigt exploaterade och mysiga småstäderna Torre del Mar och Torrox utgör inget undantag

De präglas av en behaglig atmosfär, nära till både hav och bad och till berg och vandring. Det är först när vi kommer till Nerja som pulsen ökar något – och det är kanske förståeligt. Nerja har de senaste åren ganska snabbt utvecklats till en fullskalig turistort – fortfarande med bibehållen integritet och en smakfull exploatering och arkitektur men det är verkligen liv och rörelse – året runt. Och inte sällan samlas man kring landmärket – Balcon de Europa. Nerja är idag den mest populära orten för såväl korttidssemester som investering med egen bostad längs hela den östra kustremsan. Bienvenido a Nerja!

Costa Tropical

Välkommen till kusten där de tropiska frukterna chirimoya, avocado och mango odlas och trivs så bra. Längs en 4 mil lång kuststräcka isolerar och skyddar Sierra Nevada och Almijarabergen kusten från både extrem värme under sommaren och från kalla dagar under vintern, ett unikt, subtropiskt mikroklimat. och med en sluttande topografi där bergen ofta sträcker sig ända ner till kustlinjen växer städerna där de helt enkelt passar in i harmoni med naturen och här skapas också en speciell arkitektur.

Vi har nu lämnat Costa del Sol och Malagaprovinsen då Costa Tropical tillhör Granadaprovinsen. Man märker det ganska snabbt på det rika kulturutbudet, den goda maten och varhelst man slår sig ner ingår en matig tapas till drycken. Från Costa Tropical är det ca 70 minuter till vacker skidåkning i Sierra Nevada och längs kusten kan man bada året runt eller dyka i de finaste vatten. Här har man ett behagligt liv med både lata dagar och med ett varierat utbud av aktiviteter. Vandring, marknader, flamenco, utflykter, eller äta tapas med vänner. Mycket att se och mycket att göra för den som vill vara aktiv. Costa Tropical – hit återkommer man gärna!

Valuta

Euro – €

Huvudstad

Madrid

Språk

Spanska

Tidsskillnad

0/-1 timmar